Biografie
 

Na het piano-examen kreeg haar belangstelling voor het creeëren van muziek de overhand en studeerde ze compositie bij Ton de Leeuw aan het Sweelinck Conservatorium. Ze vervolgde de studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag  bij Theo Loevendie en Louis Andriessen en sloot dat af in 1991. Op beide conservatoria werkte ze ook in de electronische studio o.l.v. Gilius van Bergeijk en Jan Boerman.

Sinds 1983 heeft ze zich verdiept in verschillende muziekstijlen uit het oosten. In Amsterdam volgde ze jarenlang Indiase zang. Enkele maanden per jaar studeerde ze gamelan en zang in Indonesië, op Java en Bali.
Ter gelegenheid van de 50ste uitreiking van de Erasmusprijs aan Ian Buruma op 7 november 2008, werd de compositie 'Erasmus' Vrede's Weeklacht' voor gamelan, kerkorgel en koor uitgevoerd door Ensemble Multifoon en het cantorijkoor van de Laurenskerk te Rotterdam.
In opdracht van het 'Erasmus Huis' in Jakarta werd ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan in 2010, de compositie 'HUT Erasmushuis', uitgevoerd door Lavinia Meijer op harp en het Aurelia Saxofoon Kwartet.


Opleiding

Sinta Wullur werd geboren in Indonesië en woont sinds haar tiende jaar in Nederland. In Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium
begon ze haar muzikale studies met klassiek piano bij Willem Brons.Uitvoeringen


Haar composities zijn uitgevoerd door diverse Nederlandse orkesten/ensembles op de gangbare Nederlandse podia voor nieuwe muziek en wereldmuziek.In het buitenland zijn veel composities van Sinta Wullur uitgevoerd op internationale festivals. Op internationale conferenties als de 'Pacific Composers Conference' en de 'Asian Pacific Festival' werd zij uitgenodigd voor het geven van lezingen.
Van veel muziekuitvoeringen zijn binnen en buiten Nederland radio-opnamen uitgezonden.


Speciale gelegenheden

In 2002 werd Sinta Wullur uitverkozen als “Toondichteres des Vaderlands”.  In november 2003 werd het drie-daagse festival  “Gamelan Movements & Voice Expeditions” rond haar werk gepresenteerd door stichting Vrouw en Muziek en Muziekcentrum de IJsbreker.

Ter gelegenheid van de ruimtevaartreis van de tweede Nederlandse astronaut André Kuipers op 19 april 2004, heeft Wullur  'Trip' gecomponeerd in opdracht van het ministerie van OC&W en SRON.Tijdens het internationaal Gamelan Festival Amsterdam (IGFA) in 2007 werd ‘Sita’s Liberation’, een deel van haar Ramayana opera, uitgevoerd door Ensemble Multifoon en het Doelen Strijkkwartet en een projectkoor olv Fokko Oldenhuis.