zang
 foto Nils Andriessen

Met het verworven repertoire en zangtechnieken, treedt Sinta Wullur als zangeres in verschillende ensembles op.
In 1989 begon Sinta Wullur met haar zangactiviteiten door het bestuderen van indiase muziek via zanglessen. Ton de Leeuw was degene die haar op dit spoor bracht. De eerste Indiase zanglessen (druphad) kreeg ze van Uday Bhawalkar via stichting Istar. Later kreeg ze lessen van Koustouv Rai (Khayal) via de muziekschool Amsterdam. Na een pauze van 12 jaar ging ze opnieuw zanglessen nemen, maar dan in de Karnatische stijl. Tijdens een studiereis van twee maanden studeerde ze bij de zangeres Gheeta in Bangalore.


Door haar betrokkenheid met de gamelanmuziek werd haar belangstelling voor het zingen bij de Javaanse gamelan gewekt.
Intensieve cursussen Javaanse zang volgde ze vanaf 1992 tijdens haar reizen naar Indonesië en in Nederland bij gastmusici uit Java. Eén van haar docenten was bu Padmi. Bij gamelanensemble 'Widosari' o.l.v. Elsje Plantema zong ze als pesindhen in concerten en projecten tussen 1992 en 2002.

De Sundanese muziek leerde ze als deelneemster van de cursussen in Leiden bij pak Uking Sukri georganiseerd door Wim van Zanten.
Geruime tijd zingt ze mee met het Tembang Sunda Ensemble 'Dangiang Parahiangan' olv Wim van Zanten.


Het zingen van de verschillende stijlen met tegengestelde technieken intrigeerde Sinta Wullur tot het doen van onderzoek naar de zangtechniek om deze te realiseren. Ze nam lessen in klassieke zang bij o.a. Marijanne Kweksilber en ze volgde cursussen EVTS (Estill Voice Training System). Speciale aandacht werd aan deze techniek gegeven tijdens het festival 'Gamelan Movements en Voice Expeditions' in 2003.

 

 
Audio sample
<BGSOUND SRC="/uploads/audio/serieus/zang_shiva.mp3" />